Publisert 22.04.20

Google Shopping blir gratis

Google starter nå en drastisk endring av Google Shopping. Google har lenge hatt planer om å gjøre det gratis for nettbutikker å selge via søkeresultater, og fra neste uke av, vil Google Shopping-fanen først og fremst bestå av gratis produktoppføringer.

Av Sigrid Krog Vinge, HK Link

 

Google Shoppingannonser vil fortsatt se ut som før, også etter lansering av gratisoppføringer, med merkede plasseringer i søkeresultater og i Google Shopping-fanen. Google Shopping med gratis produktoppføringer vil lanseres i USA først og planlegges globalt innen slutten av 2020.

Fordeler for både nettbutikker og forbrukere

Gratis shopping-oppføringer vil hjelpe deg som nettbutikk å få bedre kontakt med forbrukerne, uavhengig av om du annonserer via Google Ads eller ikke. Endringen betyr at du som har nettbutikk kan få gratis visning av produktene dine direkte i Google Søk.

For kjøpere vil det bety et større utvalg av varer, fra flere tilbydere, uavhengig av hvilke annonsører som har det største markedsføringsbudsjettet.

Hvordan få gratis Google Shopping?

For deg som allerede benytter deg av Google Merchant Center og Shoppingannonser vil du nå kunne utvide dine betalte kampanjer med gratis oppføringer, uten å måtte foreta deg noe ekstra. Shoppingannonser vil fortsette som før, med markerte annonseplasseringer i søkeresultater.

Det er vil fremover bli enda viktigere at shoppingfeeder er korrekt satt opp, og inneholder nok informasjon, til at produktene dine får den plasseringen de fortjener, både gratis og betalt. Det vil også bli enda viktigere å jobbe godt med SEO, for hele nettbutikken, og spesielt med innhold på produktsider. 

Om du ikke har fått listet dine produkter i Google Merchant Center, anbefaler vi deg å gjøre det allerede nå. Basert på våre erfaringer, er Google Shopping en av de desidert mest lønnsomme kampanjetypene i Google Ads.

Vi hjelper deg med få opp det som trengs for Google Shopping, så vil du også være klar når gratis shopping-oppføringer kommer til Norge.

 

Ta kontakt med HK Link i dag for en uforpliktende prat om Google Shopping!