Publisert 19.06.18

Markedsføring med story på Instagram, Snapchat & Facebook

Snapchat var først ute, og nå har både Instagram, Facebook og Facebook Messenger kommet på banen. Men, hva er egentlig stories? Og hvordan kan din bedrift bruke stories til markedsføring?

Av Trine Blomberg Ulseth, HK Link

 

Først og fremst; det er liten tvil om at konseptet med stories har blitt godt tatt i mot av brukerne. Instagram-stories hadde i løpet av fjoråret 250 millioner daglig aktive brukere. Snapchat hadde totalt 166 millioner daglige brukere, mens Facebook i mai kunne avsløre at de hadde kommet opp i 150 millioner daglige «views» på Facebook stories.

 

Stories på både Instagram, Facebook og Snapchat er hyppig brukt av bedrifter verden over. Felles for dem som lykkes med stories, er at de har forstått konseptet og hvordan det bør brukes.

 

Hvordan bruke stories?

 

Stories eksisterer kun i en begrenset tidsperiode, nærmere bestemt 24 timer. Det er nærliggende å anta at levetiden på innleggene er en viktig årsak til at måten stories brukes på, har blitt som den er. Mye av det som legges ut er upolert og uten filter – både bokstavelig og billedlig talt.

 

Og kundene forventer at bedrifter bruker stories på samme måte som dem selv. De vil se «bak fasaden». Kundene må føle at de får se noe de ikke ville fått sett andre steder og det må være en følelse av spontanitet og nærhet. Du må la dine kunder bli bedre kjent med både bedriften, de ansatte og deres hverdag.

 

Den korte varigheten på stories gir også muligheter til å kjøre for eksempel unike, tidsbegrensede tilbud for de som ser storyen. Dette kan for øvrig være en flott måte å teste effekten og rekkevidden av stories på.

 

Er det forskjell på stories i de ulike sosiale mediene?

 

Vi har altså fastslått at stories bør ha en annen form enn ordinære innlegg på sosiale medier. Men, er det ulike forventninger og «regler» for stories på tvers av plattformene? Det korte svaret er ja.

 

Snapchat er den plattformen hvor brukerne i størst grad forventer og aksepterer stories som fremstår som helt ufiltrerte og spontane. Bruk gjerne humor og vis personlighet på Snapchat.

 

På Instagram kan man gjerne tenke litt «halvpolert». Stories på Instagram skal skille seg fra vanlige, statiske innlegg på plattformen, men fortsatt ha noe av «Instagram-preget». Tenk gjerne spennende, litt fine men fortsatt spontane «behind-the-scenes» innlegg. Humor er helt innafor, men ikke i like stor grad som på Snapchat.

 

Facebook-stories er fortsatt ganske nytt, noe som gjør det litt mer utfordrende å fastslå hvordan det brukes og hva kundene forventer av bedrifters Facebook-stories. Men, noe vet vi. Stories på Facebook ligger litt midt i mellom formen på Instagram og Snapchat. Du bør være noe mer profesjonell på Facebook-stories enn du er på Snapchat, men du trenger likevel ikke være så polert som på Instagram-stories.

 

Dog er det slik at mange legger ut det samme innholdet på Instagram-stories og på Facebook-stories, rett og slett fordi de to plattformene er synkronisert. Dette ser ut til å fungere helt fint. Det er enkelt for den som lager og publiserer innholdet, samtidig som at man vil treffe flere mennesker totalt sett.

 

Så, hvor starter du med stories?

 

Vår anbefaling er å prøve seg frem. Du kan se på stories som en fin merkevarebyggende aktivitet hvor du lar kundene bli bedre kjent med bedriften, samtidig som du befester posisjonen som «top-of-mind» hos dine kunder og følgere. Del innhold som ikke deles i andre kanaler og by på dere selv!

 

PS! Det kan være lurt å hive seg på Facebook-stories før «alle» andre bedrifter gjør det, og konkurransen om kundenes oppmerksomhet blir tøffere!

 

Lykke til! Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker hjelp med Stories.