Markedsføring i sosiale medier

Sosiale medier har blitt en naturlig del av hverdagen til folk flest. Vi forventer i dag at bedrifter både er til stede i sosiale medier, og at de evner å bruke kanalene til å kommunisere med markedet og yte kundeservice. Dette kan HK Link hjelpe din bedrift med å oppnå.

3,5 millioner nordmenn over 18 år har en profil på Facebook, og 68 % av dem bruker Facebook daglig. Snapchat kan skilte med 2,5 millioner norske brukerprofiler, og 45 % er innom daglig. 1,2 millioner nordmenn har profil på LinkedIn, og Instagram har 2,4 millioner brukere i Norge. Det viser brukertallene for sosiale medier som Ipsos samler inn.

I HK Link er vi opptatt av at bedriftene må være der kundene er. Når kundene dine er på sosiale medier, må også du være det – med en kommunikasjonsform som oppleves som naturlig og riktig. HK Link kan hjelpe med å legge en multikanalstrategi for markedsføring og kommunikasjon.

Hvilke sosiale medier bør bedriften være til stede i?

Hvilke sosiale medier bedriften din bør være synlig i, kommer an på flere faktorer. Til å begynne med bør du kartlegge hvilke kanaler kundene dine befinner seg i, hvordan og når de bruker de ulike sosiale mediene, samt hva din bedrift ønsker å oppnå med å være der.

Stort sett er kundene mer opptatt av hva som kommuniseres enn hvor det skjer. Derfor bør også din bedrift være mer opptatt av innhold enn kanal. Tilpassing av budskap og annonser for de ulike kanalene handler vel så mye om å gjøre kundereisen sømløs.

Du bør også tenke igjennom hvilken situasjon og stemning kundene dine er i, når de bruker de ulike sosiale mediene. Det er først når vi finner en stil som passer, at akkurat ditt budskap vil trenge igjennom støyen og vekke engasjement. For eksempel er Instagram i skrivende stund en mye mer personlig kanal enn LinkedIn, og dette må du i betraktning.

De sosiale mediene med flest brukere, og som egner seg godt for de fleste bedrifter, er:

  • Facebook
  • Instagram
  • Snapchat
  • LinkedIn

For enkelte kan det også være aktuelt å være synlig på Pinterest og TikTok.

Vi i HK Link deler gjerne av vår innsikt og erfaring for at din bedrift skal lykkes. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om markedsføring i sosiale medier!

*
*
*
*